Αυτόματο τερματικό πληρωμών

Αυτόματο τερματικό πληρωμών CityPayΤο αυτόματο τερματικό εξωτερικά μοιάζει με τις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) που υπάρχουν στις τράπεζες με τη διαφορά ότι δεν χορηγεί, μόνο δέχεται μετρητά.

Το αυτόματο τερματικό πληρωμών αποτελεί ταμειακό μηχάνημα είσπραξης μετρητών που αποτελείται από υλικό και λογισμικό. Το υλικό μέρος του τερματικού αποτελείται από ένα ανθεκτικό στη διάρρηξη μεταλλικό κέλυφος θωρακισμένου τύπου (όπως τα χρηματοκιβώτια), σύστημα ανάγνωσης καρτών, σύστημα ανάγνωσης γραμμωτού κωδικού barcode. Μέσα στο κέλυφος υπάρχει υπολογιστής, μόνιτορ με οθόνη αφής, υποδοχή χαρτονομισμάτων, υποδοχή κερμάτων, μόντεμ, σύστημα απρόσκοπτης τροφοδοσίας της συσκευής, εκτυπωτή για τις αποδείξεις.

Το λογισμικό μέρος του τερματικού πληρωμών επιτρέπει στο τερματικό να δέχεται πληρωμές για υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, υπηρεσίες διαδικτύου και υπηρεσίες επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Κατά τη διάρκεια μιας πράξης πληρωμής, το τερματικό συνδέεται δύο φορές με τη βάση δεδομένων του πάροχου των υπηρεσιών. Την πρώτη φορά, όταν ο πελάτης εισάγει τις παραμέτρους των υπηρεσιών για τον έλεγχο, τον εντοπισμό και την αναγνώριση της πληρωμής. Ο κάθε πάροχος υπηρεσιών έχει τα δικά του στοιχεία αναγνώρισης. Π.χ. για την πληρωμή του λογαριασμού κινητής τηλεφωνίας στοιχείο αναγνώρισης είναι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου, για την πληρωμή υπηρεσιών ΔΕΚΟ είναι ο αριθμός του μετρητή ή ο αριθμός σύνδεσης. Είναι αδύνατο να εξοφληθούν λογαριασμοί ανύπαρκτου αριθμού ή ανύπαρκτού μετρητή. Τη δεύτερη φορά το τερματικό επικοινωνεί με το διακομιστή του πάροχου για τη λήψη κωδικού PIN.

Όλες οι γραμμές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση των πληροφοριών προστατεύονται, όλα τα αιτήματα είναι κρυπτογραφημένα και μεταδίδονται σε κωδικοποιημένη μορφή.


Καλέστε μας
(+ 30) 2310 684-130

Διεύθυνση
Γ. Γεννηματά 70, Σταυρούπολη
564 30 Θεσσαλονίκη